Tænker du, at det er risikabelt at optage et forbrugslån? Så kan du godt tænke om igen. En ny lov, der er trådt i kraft den 1. juli 2020, sikrer nemlig langt bedre vilkår. Det er netop hvad markedet har trængt til, mener direktør og grundlægger af Admill, Mark Andersen.
Engang kunne man risikere at skulle betale flere hundrede procent i rente for at optage et forbrugslån. Den tid er forbi. Regeringen har med en ny lov taget kampen op mod de urimelige renter, og siden juli i år har det været ulovligt at markedsføre lån med en ÅOP på mere end 25 procent. Regeringen har på den måde indsat et loft for, hvor meget et lån må koste alt i alt. Mark Andersen fra Admill byder de nye regler velkomne med åbne arme.
”Det er mere sikkert og trygt for forbrugeren at optage et forbrugslån i dag, og det, synes vi her hos Admill, kun er positivt,” fortæller han.
Admill sætter netop forbrugeren i højsædet og arbejder for at gøre lånemarkedet mere gennemsigtigt ved at tilbyde sammenligning af en lang række lån. På den måde er Admill med til at gøre det nemmere for den enkelte at træffe den rigtige købsbeslutning.
Som følge af den nye lovgivning kan Mark Andersen observere flere følgevirkninger i Admills data. For det første er der låneudbydere, der har måttet dreje nøglen om, fordi de ganske enkelt ikke kunne forene deres forretningsmodeller med den nye lovgivning. Andre udbydere har måttet sænke deres produktpriser for at komme under loftet.
”Alt i alt er prisloftet med til at gøre produkterne mere attraktive, fordi de nu er billigere. Siden den nye lov er trådt i kraft, har vi hos Admill oplevet en stigende interesse for forbrugslån samt et øget optag af lån.”
På den lange bane bliver bankernes tilbagebetalingssager formentligt også færre, mener Mark Andersen. Selvom bankerne altid vurderer, om forbrugeren er i stand til at betale tilbage, når de låner penge ud, kunne de høje renter fra tidligere betyde svære gældsspiraler. Den risiko er nu formindsket betragteligt.
Selvom der ikke længere er grund til at være forskrækket over forbrugslån, er det dog stadig vigtigt at se sig for.
”Det forekommer stadig prisforskelle på markedet, hvorfor det er vigtigt at sammenligne. Der er stadig forskel på renterne, det er bare ikke sådan nogle kæmpe forskelle som set tidligere,” fortæller Mark Andersen.
Han råder fortsat til at lave flere ansøgninger og indhente forskellige tilbud. Desuden anbefaler han at undersøge hvilke vilkår, man kan låne til i sin konventionelle bank først. Derfra kan man så sammenligne med priserne for at låne samme sum på forbrugslånsmarkedet.